Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent licht lager ondanks positief Wall Street

Damrak opent licht lager ondanks positief Wall Street
21 okt 2014 om 08:31

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag een licht lagere opening tegemoet, ondanks een hoger slot op Wall Street maandagavond en positief ontvangen cijfers van Apple nabeurs. AkzoNobel rapporteerde voorbeurs conform verwachting een winststijging en herhaalde de outlook voor de komende jaren.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een lagere opening van 0,3 procent.

Ondanks de negatief ontvangen cijfers van zwaargewicht IBM (-7,1%) sloten de Amerikaanse hoofdindices maandag hoger. Cijfers verzameld door persbureau Reuters toonden aan dat van de 87 bedrijven in de S&P 500 index die tot dusver de boeken openden, iets meer dan 63 procent de analistenverwachtingen versloegen. Traditiegetrouw verslaat overigens ongeveer tweederde van de Amerikaanse fondsen de winstverwachtingen. Naar verwachting dikken de winstcijfers van de ondernemingen in het derde kwartaal met gemiddeld 6,7 procent aan, bij een omzetgroei van 3,6 procent.

Apple rapporteerde nabeurs over het afgelopen kwartaal een recordomzet, hetgeen resulteerde in een stijging van de nettowinst van 7,5 miljard dollar naar 8,5 miljard dollar. Na een stijging in de reguliere handel van 2,1 procent koerste ’s werelds duurste bedrijf in de elektronische handel nabeurs nog eens anderhalf procent hoger.

De beurzen in Azië noteerden vanochtend daarentegen eensgezind lager, waarbij de Japanse Nikkei index een negatieve uitschieter was met een verlies van twee procent. Beleggers werden onder meer geconfronteerd met een rapport  van het gerenommeerde onderzoeksbureau The Conference Board, waarin werd geconcludeerd dat de groei van de Chinese economie het komende decennium flink zal teruglopen naar zo’n 4 procent in 2020.

Cijfers vanochtend van het Chinese bureau voor de statistiek wezen voor het derde kwartaal op een economische groei van 7,3 procent. Dit is evenwel lager dan de overheidsdoelstelling van 7,5 procent. De industriële productie groeide afgelopen maand wel in een hoger tempo. In september bedroeg de groei 8,0 procent, tegenover 6,9 procent in augustus.

De komende weken staan in het teken van de bedrijfscijfers. Vanmiddag openen in Amerika onder meer Coca Cola Company, McDonalds en Manpower de boeken over het afgelopen kwartaal, gevolgd door Yahoo! nabeurs.

De agenda voor macro-economische cijfers is voor vandaag vrijwel leeg.

Bedrijfsnieuws

AkzoNobel rapporteerde conform verwachting een  bedrijfsresultaat (EBITDA) in het derde kwartaal  van 487 miljoen euro, tegen 456 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde daarentegen met twee procent. Het chemieconcern herhaalde zijn outlook voor de komende jaren.

In een eerste reactie sprak analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers tegenover ABM Financial News van licht tegenvallende resultaten op groepsniveau, vooral dankzij minder dan verwachte resultaten bij de divisie Performance Coatings.

ING verlaagde het koersdoel voor Philips met een euro naar 28,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Analist Robin van den Broek stelde wel vertrouwen te hebben in de doelen die Philips zichzelf stelde voor 2016.

Arcadis startte samen met de Zweedse partner Sweco een haalbaarheidsstudie  voor een stormvloedkering bij het Zweedse Göteborg. Financiële details werden niet vrij gegeven door Arcadis.
 

BlackRock meldde een eerste belang van 5,50 procent in centenfonds Imtech .

Ordina verlengde de samenwerking met M&G Group met vijf jaar tot en met eind 2019. Net als bij Arcadis ontbraken ook hier de financiële details.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot maandag 0,9 procent hoger op 1.904,02 punten. De Dow Jones index noteerde met 0,1 procent nipt in het groen op 16.399,67 punten en de Nasdaq dikte 1,4 procent aan en steeg daarmee naar 4.316,07 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.