Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Resultaten IBM onder druk

Resultaten IBM onder druk
20 okt 2014 om 13:31

IBM heeft de resultaten in het derde kwartaal onder druk zien staan en kondigde daarbij de verkoop van de noodlijdende chip activiteiten aan. Dit bleek maandag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van Big Blue.

 

"We zijn teleurgesteld in onze prestaties", aldus CEO Ginni Rometty in een reactie op de cijfers. Wel was de topvrouw te spreken over de prestaties die IBM boekte op het vlak van onder meer de cloud, data en beveiliging.

 

De nettowinst, vorig jaar nog iets meer dan 4 miljard dollar, verdween als sneeuw voor de zon. Onder de streep restte een winst van slechts 18 miljoen dollar. IBM verkocht evenwel de noodlijdende chipdivisie aan Globalfoundries. Exclusief afgestoten activiteiten boekte IBM een winst van 3,5 miljard dollar.

 

De omzet uit voortgezette activiteiten daalde het afgelopen kwartaal met 4 procent naar 22,4 miljard dollar.

 

De chipdivisie is goed voor een jaaromzet van meer dan 7 miljard dollar, maar daarop werd wel een verlies voor belastingen van een half miljard dollar geleden.

 

Om van de verlieslatende chiptak af te komen zal IBM naar verwachting 1,5 miljard dollar bij moeten te betalen in de komende drie jaar.

 

Beleggers reageerden weinig enthousiast op de cijfers van IBM, die aanvankelijk voor nabeurs stonden geagendeerd. In de elektronische handel voorbeurs werd het fonds bijna 5 procent lager verhandeld.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.