Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dow Jones negatieve dissonant op groen Wall Street

Dow Jones negatieve dissonant op groen Wall Street
20 okt 2014 om 21:41

De Amerikaanse beurzen noteerden maandag met uitzondering van de Dow Jones index fors hoger en gaven daarmee het positieve sentiment van vrijdag een vervolg.

 

De S&P 500 index noteerde 0,8 procent hoger op 1.901,44 punten. De Dow Jones index noteerde vlak op 16.374,44 punten en de Nasdaq dikte 1,2 procent aan en steeg daarmee naar 4.308,08 punten.

 

De Dow Jones index bleef achter bij de bredere markt als gevolg van een fors koersverlies van 7,2 procent voor indexzwaargewicht IBM. Big Blue zag de nettowinst in het derde kwartaal als sneeuw voor de zon verdwijnen en kondigde verder de verkoop van de verlieslatende chipactiviteiten aan. IBM doet de chiptak van de hand aan Globalfoundries, maar moet wel 1,5 miljard dollar meegeven in de komende drie jaar.

 

Halliburton zag de resultaten in het derde kwartaal flink stijgen. De omzet steeg met ruim 17 procent tot 8,7 miljard dollar, wat resulteerde in een 70 procent hogere nettowinst van 1,2 miljard dollar. De koers van de oliedienstverlener noteerde 0,6 procent in het groen.

 

Ook spelletjesfabrikant Hasbro boekte een hogere winst in het derde kwartaal. De maker van Monopoly zag de omzet met 7 procent op jaarbasis stijgen tot net geen 1,5 miljard dollar. Vooral in de opkomende markten deed Hasbro goede zaken, waar de omzet steeg met maar liefst 29 procent. Het fonds schreef 5,4 procent bij.

 

De kwartaalcijfers blijven de beurzen ook de komende weken domineren. Nabeurs opent technologiefonds Apple de boeken over het afgelopen kwartaal. Portefeuillemanager Jim Tehupuring van ProBeleggen verwacht niet al te veel vuurwerk bij Apple. "De cijfers zijn redelijk voorspelbaar en minder belangrijk dan de [product]introducties." Afgelopen week introduceerde Apple onder meer de nieuwe iPad Air, de iPad Mini 3 en een nieuw futuristisch Retina beeldscherm.

 

Later deze week volgen door onder meer Coca-Cola Company, McDonald’s en AT&T. Ook publiceren Amazon.com, Microsoft, Proctor & Gamble en UPS de kwartaalresultaten.

 

Cijfers verzameld door Reuters toonden aan dat van de 87 bedrijven in de S&P 500 index die tot dusver de boeken openden, 63,2 procent de analistenverwachtingen versloegen. De cijfers liggen daarmee volgens het persbureau grofweg in lijn met het gemiddelde sinds 1994. Naar verwachting groeien de winstcijfers van de ondernemingen in het derde kwartaal met gemiddeld 6,7 procent, tegen een omzetgroei van 3,6 procent.

 

Ook op macro-economisch vlak hebben beleggers de nodige cijfers in het vooruitzicht. Woensdag komen de inflatiecijfers naar buiten, op donderdag gevolgd door onder meer het consumentenvertrouwen, de leading indicators en de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse industrie.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.