Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX lager uit startblokken

Beursupdate: AEX lager uit startblokken
2 okt 2014 om 09:21

Het Damrak is donderdag conform verwachting lager van start gegaan in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank.

 

Kort na de openingsbel noteerde de AEX index een half procent lager op 414,70 punten. Daarbij kleurden alle hoofdfondsen, met uitzondering van de uitgevers Reed Elsevier en Wolters Kluwer, rood. Reed dikte 0,2 procent aan en Wolters Kluwer noteerde onveranderd.

 

Philips verloor 1,2 procent nadat het een boete kreeg opgelegd van 467 miljoen euro voor het schenden van een tweetal medische patenten. Daarnaast diende het Japanse Funai Electric een claim in van 312,3 miljoen dollar vanwege de afgeketste verkoop van de audio, video, multimedia en accessoires activiteiten door Philips vorig jaar.

 

Hekkensluiter was evenwel staalreus ArcelorMittal met een verlies van 2,1 procent.

 

In de Midkap ging alleen TomTom tegen de neerwaartse trend in met een winst van 3,2 procent nadat het een samenwerking met Volkswagen aankondigde en een overeenkomst met Toyota verlengde.

 

De grootste verliezer was Arcadis, ondanks dat het bedrijf een nieuwe opdracht ontving van het Amerikaanse leger. Het aandeel kleurde ruim drie procent rood.

 

In de AScX was Ordina de gebeten hond. Het aandeel kelderde maar liefst 17 procent nadat bekend werd dat het bedrijf volgens Zembla jarenlang fraudeerde met aanbestedingen van de overheid.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.