Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Petrobras kiest voor FPSO van Odebrecht-Teekay

Petrobras kiest voor FPSO van Odebrecht-Teekay
10 okt 2014 om 08:50

Odebrecht-Teekay heeft een opdracht gekregen van een consortium onder leiding van het Braziliaanse Petrobras voor het leveren van een FPSO. Dit maakte het Braziliaanse staatsoliebedrijf donderdagnacht bekend na ondertekening van een intentieverklaring.

 

De FPSO, een drijvend olieproductieplatform, zal worden ingezet voor het Libra-project in het Santos Basin voor de kust van Brazilië. De FPSO moet in het vierde kwartaal van 2016 worden geleverd.

 

Zowel SBM Offshore als Modec, de grote spelers in de sector, deden niet mee aan deze tender, aldus analisten tegenover ABM Financial News.

 

Volgens analist André Mulder van Kepler Cheuvreux betreft het dan ook een relatief kleine FPSO.

 

SBM Offshore is op dit moment uitgesloten om te tenderen op projecten van Petrobras vanwege een smeergeld affaire. Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen stelde dat de Nederlandse oliedienstverlener niet mag deelnemen aan de projecten Libra en Tartaruga.

 

Het Libra consortium wordt geleid door Petrobras, dat een belang van 40 procent heeft.  Verder hebben Royal Dutch Shell enTotal elk een belang van 20 procent en CNPC en CNOOC elk 10 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.