Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit in het rood

Wall Street sluit in het rood
1 okt 2014 om 22:05

Wall Street is woensdag lager gesloten na tegenvallend nieuws over de industrie.

 

De Dow Jones index sloot 1,4 procent lager op 16.805,16 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 1,3 procent verloor op 1.946,16 punten. De Nasdaq vlagde af op 4.422,09 punten, een verlies van 1,6 procent.

 

De S&P500 index is met deze slotstand op een belangrijk steunniveau tussen 1.903 en 1.955 punten aangekomen volgens technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING.

 

Van den Akker rekent evenwel op een voortzetting van de opwaartse beweging en een terugkeer naar boven de 2.000 punten en op langere termijn komt volgens de analist ook de 2.100 punten in het vizier.

 

Uit cijfers vandaag van Markit Economics bleek dat de Amerikaanse industrie in september in een iets lager tempo is gegroeid dan een maand eerder, terwijl de raming van het Institute for Supply Management zelfs op een sterkere groeivertraging wees.

 

De inkoopmanagersindex van Markit daalde van 57,9 in augustus naar 57,5 in september. De ISM index daalde daarentegen van 59,0 naar 56,6. Een cijfer boven de 50 wijst betekent een toenemende bedrijvigheid.

 

Ook waren er zorgen nadat het eerste geval van Ebola in Amerika werd vastgesteld. Verschillende farmaceuten die werken aan een middel tegen de ziekte profiteerden op de beurs.

 

Tegenover de lagere inkoopmanagersindexen en de angst voor een uitbraak van ebola stond een "marginaal positief" banenrapport van ADP, dat de markt in de ogen van beleggingsadviseur Bart Flentge van Hof Hoorneman Bankiers onvoldoende steun bood.

 

Het aantal banen in de niet-agrarische private sector steeg afgelopen maand met 213.000 tegenover een licht neerwaarts herziene groei van 202.000 in augustus. Dit was licht beter dan verwacht. Marktanalisten van Rabobank rekenden op een banengroei van 207.000 in september. Het rapport van ADP geldt als een voorbode voor het officiële banenrapport van vrijdag.

 

Verder bleek dat autofabrikanten in Amerika over september overwegend goed presteerden. General Motors en Chrysler verkochten beide 19 procent meer dan in de voorgaande maand. Ford zag de verkopen afgelopen maand echter wel met 3 procent terugvallen. Het aandeel General Motors won 1,8 procent, terwijl Ford juist 1,4 procent inleverde.

 

Voor morgen kijken beleggers vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de toelichting die daarop volgt door voorzitter Mario Draghi. De euro/dollar noteerde 0,6 procent lager op 1,2616.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.