Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Abenomics zorgt voor paradigmaverschuiving`

`Abenomics zorgt voor paradigmaverschuiving`
21 mei 2013 om 17:34

Het stimuleringsbeleid van de Japanse regering van premier Shinzo Abe heeft voor een kentering gezorgd in Japan. Dit schrijft valuta-strateeg Jens Nordvig van Nomura in een commentaar naar aanleiding van een bezoek aan Tokio afgelopen week.

“De stemming is significant veranderd in Japan. Premier Abe is steeds op TV. De consumptie is stijgende. Interesse in de aandelenmarkt is terug. Tegelijkertijd zijn belangrijke economische indicatoren in het algemeen zich aan het bewegen in de richting die door Abenomics is bedoeld”, schrijft Nordvig.

Abenomics

Afgelopen winter is de Japanse regering begonnen met een campagne om door middel van monetair en fiscale stimulering de al decennia niet af zwak groeiende economie uit het slop te krijgen.

Premier Abe kondigde een stimuleringsprogramma af van meer dan 10 biljoen yen, ongeveer 2,1 procent van het bruto binnenlands product.

Daarnaast is de Japanse centrale bank onder de nieuwe topman Haruhiko Kurda gestart met een ongekend programma van kwantitatieve versoepeling. Nomura heeft berekend dat de Bank of Japan maandelijks drie kwart van de nieuwe uit te geven staatsobligaties opkoopt, oftewel monetair financiert.

De dubbele dosis van stimulering heeft in de media de naam `Abenomics` gekregen.

Beleggers verkeren door Abenomics in extase. De Nikkei index heeft dit jaar bijna 50 procent gewonnen, waartegen de winst van 7,8 procent voor de AEX bleek afsteekt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.