Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Randstad ziet omzetontwikkeling verbeteren

Randstad ziet omzetontwikkeling verbeteren
25 apr 2013 om 07:38

Randstad heeft in het eerste kwartaal van 2013 de krimp van de omzet zien afzwakken en aangegeven dat de verbetering kan gaan doorzetten. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van de uitzender.

 
“Europese markten laten wat tekenen zien van verbetering, en we zullen doelgerichte investeringen doen om organische groei te ondersteunen en onze positie te versterken in de tweede helft van het jaar”, aldus topman Ben Noteboom.

Over het eerste kwartaal daalde de omzet met 8 procent tot 3.832 miljoen euro, onder de consensusverwachting van 3.867 miljoen euro.

De autonome krimp van de omzet per gewerkte dag bedroeg 3,7 procent in het eerste kwartaal. In het vierde kwartaal was dit nog 5,3 procent. De consensusverwachting lag op een daling van 4,2 procent.

Dit geleidelijk herstel heeft volgens Randstad aangehouden in de eerste weken van april.

Als gevolg van de omzetdaling en vanwege een marge verslechtering nam het onderliggend bedrijfsresultaat (EBITA) af met 17 procent tot 91,5 miljoen euro, wat in lijn was met consensusverwachting.

De brutomarge daalde van 18,0 naar 17,8 procent, terwijl analisten hadden verwacht dat dit cijfer vlak zou zijn. Randstad schreef de daling toe aan met name lagere winstgevendheid in Nederland en Duitsland.

Randstad gaf zoals gebruikelijk geen outlook af. De uitzender beperkte zich tot de uitspraak dat de kosten beperkt zullen stijgen in het tweede kwartaal vanwege marketinguitgaven.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.