Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Brussel start Fase II onderzoek verkoop E-Plus door KPN`

`Brussel start Fase II onderzoek verkoop E-Plus door KPN`
12 dec 2013 om 16:03

De Europese Commissie gaat een vervolg onderzoek instellen naar de verkoop van E-Plus door KPN aan Telefónica Deutschland. Dit schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen bekend met de situatie.

 

In een reactie tegenover ABM Financial News liet een woordvoerder van eurocommissaris Joaquín Almunia weten dat er "nog geen beslissing is genomen", en dat de deadline 20 december is.

 

Op dit moment vindt er een Fase I onderzoek plaats, op basis waarvan de Commissie bepaalt of de verkoop, eventueel met aanvullende voorwaarden, in orde is, of dat een vervolg onderzoek noodzakelijk is.

 

Aanvankelijk stond deze deadline op 6 december, maar het Duitse Bundeskartellamt diende 20 november een verzoek in bij de Europese Commissie om de deal te mogen beoordelen. Aangezien de verkoop louter de Duitse mobiele telecommarkt betreft, meende het Bundeskartellamt de aangewezen instantie te zijn om dit te doen.

 

Als gevolg van het verzoek uit Duitsland schoof de deadline van 6 december voor afronding van het Fase I onderzoek op naar 20 december.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.