Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Transporteurs stellen investeringen uit

Transporteurs stellen investeringen uit
8 jan 2013 om 15:41

Het slechte economische klimaat leidt er toe dat transporteurs investeringen uitstellen. Dit blijkt uit een rapport van economen van het ING Economisch Bureau en ING Lease dinsdag.

 

Als gevolg van het uitstellen van investeringen zet de inkrimping van het wagenpark door.

 

"Toch is er wel perspectief", aldus ING. Met de huidige veroudering van de bestaande vloot en invoering van de Euro VI-milieunorm komt het keerpunt van de afzet dichterbij, menen de economen.

 

In 2013 daalt de afzet van nieuwe trucks en trailers nog, met respectievelijk 5 en 8 procent, maar voor 2014 voorziet ING weer groei.

 

"Transporteurs die blijven investeren en professionaliseren kunnen zich met hun wagenpark meer dan in het verleden onderscheiden van concurrenten", aldus ING.

 

ING verwacht dat de komende jaren de aandacht van transporteurs verschuift naar brandstofbesparing. Hiertoe ziet het economisch bureau van de bank nog voldoende mogelijkheden, zoals efficiënter plannen en rijden, gebruik van ICT, maar ook innovaties en doorontwikkeling op technisch vlak.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.