Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Draghi ontketent rally op Wall Street, S&P 500 breekt record

Draghi ontketent rally op Wall Street, S&P 500 breekt record
6 sep 2012 om 22:10

Wall Street is vanavond fors hoger gesloten waarbij de S&P 500 de hoogste stand sinds januari 2008 bereikte. Beleggers juichten het nieuwe inkoopprogramma van staatsobligaties van de Europese Centrale Bank toe en daarnaast wees een Amerikaans macrocijfer op een sterk banenrapport op vrijdag.

 

ECB-president Mario Draghi zei vanmiddag dat de centrale bank kortlopende staatsobligaties van eurolanden die een bailout krijgen kan gaan kopen. Het programma moet de forse renteverschillen in de eurozone aanpakken en zorgen over het uiteenvallen van de monetaire unie wegnemen. De steunaankopen zullen indien nodig ongelimiteerd zijn, maar niet vergezeld gaan van een renteplafond.

 

Draghi’s aankondiging kwam overeen kwam met gisteren gelekte details. Desalniettemin reageerden beleggers opgelucht en steeg de S&P 500 2,0 procent naar 1.432,11 punten. De Dow Jones eindigde 1,9 procent in de plus op een slot van 13.292,00 punten. De Nasdaq sloot 2,2 procent hoger op 3.135,81 punten. 

 

De rally was breed gedragen en alle sectoren sloten in het groen, geleid door banken en verzekeraars en de sector basismaterialen. Beleggers namen daarentegen afscheid van veilige havens als Amerikaanse staatsleningen. De Amerikaanse 10-jaars rente steeg van 1,58 naar 1,68 procent.

 

Naast Draghi was het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP ook een opsteker voor beleggers. Volgens ADP kwamen er vorige maand 201.000 banen bij in de private sector. Dat was ruimschoots boven de verwachtingen van economen gepolst door Bloomberg, die hadden gemikt op plus 140.000.

 

De Bloomberg consensusverwachting voor het offciële banenrapport lag voor publicatie van het ADP rapport op een banengroei van 127.000 na plus 163.000 in juli. Waarschijnlijk zal de consensusverwachting wat omhoog gaan vanwege de meevaller van vandaag.

 

Een banengroei van maandelijks meer dan 150.000 is nodig om de werkloosheid naar beneden te krijgen. Sommige economen hebben gezegd dat een tegenvallend rapport bepald kan zijn of de Fed het monetaire beleid weer versoepelt. Fed voorzitter Bernanke noemde vorige week vrijdag in Jackson Hole de werkloosheid van 8,3 procent een “ernstige zorg.” 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.