Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: S&P 500 en goud breken uit

TA: S&P 500 en goud breken uit
10 sep 2012 om 11:33

De opluchtingsrally na de toespraak van de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi heeft de S&P 500, Dow Jones, Nasdaq en de Eurostoxx op het hoogste niveau in jaren gezet. Ook de goudkoers breekt uit, terwijl de Shanghai composite een fors herstel laat zien.

 

De breed samengestelde Amerikaanse S&P 500 sloot zelfs op het hoogste niveau sinds begin 2008. Deze week werd de top van maart 2012 doorbroken.

 

 

Waardoor de index op de hoogste stand in 4,5 jaar noteert.

 

 

De Amerikaanse arbeidsmarktcijfers van vorige week hebben de markt de overtuiging gegeven dat de Amerikaanse Centrale Bank een nieuwe ronde van stimuleringsmaatregelen zal doorvoeren. Monetaire verruiming heeft een inflatoir effect en dit vooruitzicht is gunstig voor de ontwikkeling van de goudprijs.

De goudprijs heeft meerdere malen steun gevonden op de horizontale steunlijn op 1.530 dollar en heeft nu ook de dalende weerstandslijn vanaf de top rond 1.920 dollar doorbroken.

 

 

Terwijl de beurzen in de geplaagde eurozone nieuwe toppen neerzetten is het al jaren kommer en kwel op de Chinese beurs. Sinds de Shanghai Composite Index (SCI) piekte boven de 6.000 punten in 2007 heeft de beurs tweederde van zijn waarde verloren. Ook in 2012 is het rendement op de Chinese beurs negatief.

 

Afgelopen vrijdag boekte de SCI echter zijn grootste dagwinst in  acht maanden na de bekendmaking dat China ruim 100 miljard euro gaat investeren in 25 spoorwegprojecten. De SCI heeft nu de sterk dalende weerstandslijn sinds mei 2012 doorbroken.

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.