Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING ziet nettowinst sterker dan verwacht dalen

ING ziet nettowinst sterker dan verwacht dalen
8 aug 2012 om 07:24

ING heeft in het tweede kwartaal de nettowinst sterker dan verwacht zien dalen met 22 procent vanwege lagere resultaten bij zowel de bank als de verzekeraar. Daarnaast moest de bank-verzekeraar een boekverlies nemen op de verkoop van Zuid-Koreaanse activiteiten. 

 

Afgelopen kwartaal bedroeg de nettowinst 1.171 miljoen euro. Analisten gepolst door ING zelf hadden gerekend op 1.258 miljoen euro

 

Afgelopen kwartaal zakte het onderliggende resultaat voor belasting van de bank van 1.145 miljoen euro een jaar geleden naar 995 miljoen euro, boven de analistenverwachting van 920 miljoen euro. De lagere winstgevendheid bij de bank kwam onder meer door een sterker dan verwachte krimp van de rente marge van 1,38 naar 1,26 procent.

 

Het onderliggende resultaat voor belasting van de verzekeraar zakte met meer dan de helft naar 229 miljoen euro, wat lager was dan de verwachting van 480 miljoen euro. ING boekte daarbij de Aziatische verzekeringsactiviteiten als stopgezette activiteiten. 

 

CEO Jan Hommen zei in een commentaar dat de verkoop van Investment en verzekeringsactiviteiten in Azië op schema liggen. ING treft voorbereidingen voor de beursgang van de Europese verzekeringstak.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.