Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent vlak tot licht lager na rally

Damrak opent vlak tot licht lager na rally
8 aug 2012 om 08:28

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting vlak tot licht lager nadat de AEX gisteren in de door Europese Centrale Bank president Mario Draghi ontketende rally op het hoogste niveau sinds medio maart sloot. Aziatische beurzen deden het vanochtend rustig in afwachting van een rits Chinese macrocijfers op donderdag.

 

AEX futures noteren licht onder het slot van dinsdag, toen de index 1,2 procent steeg naar 334,32 punten.

 

In Azië noteert de Shanghai Composite kort voor sluit weinig veranderd met een winst van 0,1 procent. Hong Kong verliest daarentegen aan het einde van de handelsdag 0,1 procent. In Tokio daalde de Nikkei 0,9 procent naar 8.881,16 punten.

 

Aandelenbeurzen wereldwijd hebben de afgelopen weken forse winsten geboekt in de verwachting dat de ECB weer gaat proberen de leenkosten voor Italië en Spanje naar beneden te krijgen. Daarnaast wakkerde gisteren een Fed topman de verwachting aan dat de Amerikaanse centrale bank in september een derde ronde van obligatieaankopen zal aankondigen.

 

In nieuws rond de eurozone crisis verlaagde kredietbeoordelaar Standard & Poor’s de outlook voor Griekenlands CCC junk-rating. Volgens Standard & Poor’s is de kans groot dat het land vanwege de economische depressie nieuwe steun van Europa nodig heeft. 

 

De beursagenda voor vandaag is aan de lichte kant. De focus van beleggers ligt op de Chinese cijfers op donderdagochtend. Daaruit moet blijken of de Chinese economie aan het uitbodemen is en in de tweede helft kan gaan herstellen.

 

Bedrijfsnieuws

ING heeft in het tweede kwartaal de nettowinst sterker dan verwacht zien dalen met 22 procent vanwege lagere resultaten bij zowel de bank als de verzekeraar als gevolg van de moeilijke economie en de eurozone crisis. Afgelopen kwartaal bedroeg de nettowinst 1.171 miljoen euro, lager dan de verwachting van.  1.258 miljoen euro.

 

ING was spaarzaam met details over de herstructurering van de groep. CEO Jan Hommen zei dat de verkoop van Investment en verzekeringsactiviteiten in Azië op schema liggen. ING treft voorbereidingen voor de beursgang van de Europese verzekeringstak. Over het in onlangs in de etalage gezette Direct Canada en Direct UK deed ING geen uitspraken. ING keert geen interim dividend uit omdat de prioriteit ligt bij het afbetalen van de staatssteun, waarover de financial verder geen uitspraken deed.

 

Corio heeft de outlook voor geheel 2012 verlaagd. Het vastgoedbedrijf liet weten voor geheel 2012 te rekenen op een marginaal lager direct resultaat ten opzichte van vorig jaar. Bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal voorzag het bedrijf nog een vergelijkbaar direct resultaat als in 2011. Het vastgoedfonds stelt dat in het tweede kwartaal de marktomstandigheden verslechterden. Over de eerste helft van dit jaar boekte Corio een hoger direct resultaat, terwijl het indirecte resultaat een forse daling liet zien.

 

DSM neemt Tortuga over en versterkt daarmee de diervoedingactiviteiten in Latijns-Amerika. Met de overname is een bedrag van 465 miljoen euro in contanten gemoeid waarbij Tortuga per direct bijdraagt aan de winst. Tortuga is marktleider in Brazilië op het gebied van voedingssupplementen voor herkauwers. In 2012 verwacht Tortuga een omzet van 385 miljoen euro te realiseren met een EBITDA van circa 60 miljoen euro. 

 

Kendrion heeft de vooruitzichten voor 2012 verlaagd als gevolg van de aanhoudende economische onzekerheid in Europa die vooral de divisie Industrial Magnetic Systems treffen. Kendrion verwacht over 2012 een jaarresultaat dat 15 tot 20 procent lager ligt dan het genormaliseerde nettoresultaat van 20,5 miljoen euro over 2011. Bij de cijferrapportage over de eerste jaarhelft liet Kendrion nog weten te rekenen op een groei in zowel omzet als resultaat. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.