Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: winst Damrak verdampt

Beursupdate: winst Damrak verdampt
11 jun 2012 om 13:31

Het Damrak heeft in de loop van de sessie een deel van de winsten in geleverd nadat vanochtend nog fors hoger was geopend op het akkoord over 100 miljard euro aan noodleningen voor Spanje. Daarnaast is de Spaanse rente stijgende na uitspraken van de Duitse minister van Financiën, die onder meer zei dat Spanje zich wel moet onderwerpen aan een Trojka-programma.

 

De AEX stijgt 0,9 procent naar 294,45 punten, onder de intraday high van 297,73 punten. Air France-KLM (-2,6%) lijdt stevige verliezen en onder meer ING (+3,3%) heeft de winsten voor een groot deel zien verdampen.

 

Vermogensbeheerder Maurice Mureau van Keijser Capital zegt dat het pakket noodleningen voor Spanje slechts een eerste stap is die niets heeft veranderd aan de onderliggende economische problemen in het land. 

 

Ook andere Europese beurzen zakken weg, waarbij met name Madrid (+1,3%) de forse openingswinst zag verdampen.

 

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei op radiozender Deutschlandfunk dat de Trojka (EU, IMF en ECB) toezicht zal houden op het gebruik van de 100 miljard euro aan noodleningen.

 

Daarnaast zei Schäuble dat het permanente crisisfonds ESM de noodleningen moet gaan financieren. Dat zou betekenen dat Spaanse staatsobligaties en obligaties van Spaanse banken ondergeschikt worden aan het ESM, dat meer senioriteit geniet in het geval van default.

 

De Spaanse 10-jaars rente stijgt van 6,22 naar 6,24 procent nadat in de ochtend de rente nog was gedaald naar licht boven de 6,0 procent. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.