Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

‘Nederland moet huizenmarkt strikter hervormen’

‘Nederland moet huizenmarkt strikter hervormen’
30 mei 2012 om 16:28

Nederland moet meer doen om de woningmarkt weer gezond te maken. Dit staat in de landenaanbeveling van de Europese Commissie. De dalende huizenprijzen en de onzekerheid over de hervormingen op de huizenmarkt drukken een extra stempel op het toch al trage herstel van de economie, aldus de Commissie.

 

De beperking van de hypotheekrente-aftrek zoals de zogenoemde ‘Kunduz-coalitie’ overeen is gekomen, is volgens de Europese Commissie "een stap in de goede richting", maar niet voldoende. Sterker nog, de Commissie meent juist dat de plannen van de vijf Nederlandse politieke partijen sommige structurele problemen juist versterkt.

 

De beperking van de hypotheekrente-aftrek heeft volgens de Commissie slechts een "erg geleidelijk" effect op de financiële huishouding van Nederland. Daarbij hebben de maatregelen volgens de commissie vooral impact op de Nederlandse jongeren.

 

Ook de aanpak van het zogenoemde ‘scheefwonen’ is niet voldoende in de ogen van Europa. Huurprijzen moeten volgens de Commissie "meer marktconform" worden en voorkomen dat hogere inkomens profiteren van subsidies die feitelijk niet voor hen bestemd zijn.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.