Beursblik: marktontwikkeling in focus bij Batenburg

Redactie ABM Financial News - 11 mei 2012, 16:07

Een analist van SNS Securities kijkt vooral naar wat Batenburg in de trading update meldt over de marktontwikkelingen.

Johan van den Hooven van SNS Securities kijkt bij de trading update door Batenburg vooral hoe de marktomstandigheden ontwikkelen. Vorig jaar lieten die nog een verzwakking zien. "Zonder marktgroei wordt het moeilijk om zowel omzet- als winstgroei te realiseren", aldus de analist. In een dergelijke situatie rest er volgens Van den Hooven feitelijk alleen het doorvoeren van kostenbesparingen om zo de kosteninflatie te compenseren.Na de zomer in 2011 verslechterde het klimaat voor Batenburg snel. Dit betekent dat het krachtige herstel dat eind 2010 zichtbaar was niet in 2011 kon worden doorgezet. Marges kwamen vervolgens onder druk te staan. Bij de installatiebedrijven was vorig jaar sprake van een "wisselend beeld" waar de technische handelsonderneming een "redelijk" jaar achter de rug heeft.Bij de jaarcijfers liet Batenburg weten dat het nog te vroeg is om een concrete winstverwachting voor 2012 af te geven.Batenburg komt maandag met een trading update.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Autoriteiten keuren overname HES Beheer goed

Hestya krijgt toestemming voor overname.

2 uren geleden - Lees verder

ASML uitblinker op vlak Damrak

Ook uitzenders en financials wind in de rug.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda woensdag 3 september 2014

Agenda gevuld met inkoopmanagersindexen. Uit Amerika Beige book.

3 uren geleden - Lees verder

Beursblik: ASML op goede weg met EUV

Productie moet nog fors omhoog alvorens EUV commercieel aantrekkelijk is volgens ABN AMRO.

3 uren geleden - Lees verder

Update: Opnieuw succesvolle test ASML met EUV

Systeem produceerde circa 600 wafers.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BATENBUR... toevoegen aan uw watchlist 16,50 0,61% 0,10 16,40