Beursblik: Arcadis mikt op groei in opkomende markten door overname

Redactie ABM Financial News - 11 april 2012, 12:33

Volgens een analist van ING zijn er significante groeimogelijkheden voor ingenieursbureaus in Aziƫ.

Met de overname door Arcadis van het Aziatische consultancybedrijf Davis, Langdon & Seah (DLS) verkrijgt Arcadis een sterke positie met een hoge winstmarge in Azië. Bovendien zijn er voor ingenieursondernemingen voorlopig nog significante  groeimogelijkheden in de opkomende markten, schrijft analist Quirijn Mulder van ING in een note. Arcadis en DLS zijn geografisch complementair, waardoor er volgens Mulder synergievoordelen te behalen zijn door bestaande klanten beter te bedienen. De analist rekent dat Arcadis dankzij DLS in 2013 8-9 procent van de totale omzet in Azië zal behalen. Desalniettemin is de bijdrage aan de winst per aandeel beperkt doordat Arcadis  de geschatte overnamesom van 65 miljoen euro voor 50 procent betaalt wordt met eigen aandelen, aldus Mulder.

 
ING heeft een koopaanbeveling op Arcadis met als koersdoel 16 euro. Arcadis noteert woensdag om 12.20 uur vier procent hoger op 15,31 euro.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Consumentenvertrouwen eurozone omhoog

Index naar -5,0.

44 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Mondiale inkoopmanagersindexen en inflatiecijfers op de rol.

53 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen voorbij.

54 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Nog beperkt aantal jaarcijfers geagendeerd.

55 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen richting eind.

57 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCADIS toevoegen aan uw watchlist 14,19 0,92% 0,13 14,06