Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak licht lager, TNT en PostNL stijgen na hoger bod UPS

Beursupdate: Damrak licht lager, TNT en PostNL stijgen na hoger bod UPS
19 mrt 2012 om 11:15

Het Damrak staat vanochtend in dunne, nieuwsarme handel licht onder het slot van vrijdag. Met belangrijk economisch nieuws later deze week maken beleggers een pas op de plaats na de rally van de afgelopen week.

 

“Vorige week hebben we een prachtige sprint getrokken met een mooi weekslot,” zegt vermogensbeheerder Ed Manie van Keijser Capital over de acht dagen durende rally waarin de AEX bijna 20 punten won.

 

De AEX daalt 0,2 procent naar 335,42 punten. De intraday low van de index is 334,19 punten.

 

Volgens Manie is de AEX aan het consolideren en kan de index later deze week de opmars voortzetten op Amerikaanse macrocijfers. “Er is niet genoeg slecht nieuws om echt impact te hebben,” zegt Manie.

 

De belangrijkste macrocijfers deze week zijn de cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt op dinsdag, woensdag en vrijdag. Die cijfers zullen naar verwachting wijzen op een lichte betere huizenmarkt: een lichte stijging van de huizenverkopen en de in aanbouw genomen woningen. Voor vandaag bevat de beursagenda echter geen marktbewegende macrocijfers of andere belangrijke agendapunten.

 

Op de andere Europese beurzen leidt Parijs (-0,5%) de verliezers. Milaan noteert daarentegen onveranderd, terwijl Madrid een winst heeft opgebouwd van 0,7 procent. Op de Stoxx Europe 600 staan alle sectoren behalve telecom en luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus in het rood.

 

Stijgers en dalers

Uitblinkers op de AEX zijn PostNL (+2,7%), TNT Express (+1,8%) en Air France-KLM (+1,8%).

 

TNT Express meldde voorbeurs overeenstemming te hebben bereikt met UPS over een overnamebod van 9,50 euro per aandeel in contanten. Daarnaast liet grootaandeelhouder PostNL weten akkoord te gaan met het overnamebod nu analisten geen tegenbod van Fed verwachten. Voor PostNL levert de deal 1.540 miljoen euro op, waarvan het bedrijf 700 miljoen euro gaat gebruiken om schulden af te lossen.

 

Aegon (-1,7%), dat de afgelopen dagen forse koerswinsten boekte, en Wolters Kluwer (-0,9%) leiden de verliezers. Unibail-Rodamco daalt 0,7 procent nadat analisten van Rabo hun advies verlaagden van Kopen naar Houden.

 

Op de AMX valt advies- en ingenieursbureau Arcadis op met een winst van 2,6 procent. Heijmans draagt de rode lantaarn met een verlies van 1,6 procent.
 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.