Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: beursgang Ziggo weinig aantrekkelijk

Beursblik: beursgang Ziggo weinig aantrekkelijk
19 mrt 2012 om 15:39

De beursgang van Ziggo is geen aantrekkelijke belegging. Dit stelt Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. De analist wijst op een afnemende groei en felle concurrentie door KPN, maar ook de hoge schuldenlast van de kabelaar. Aangezien Ziggo slechts een vijfde van de aandelen naar de markt brengt hangt er tot slot nog een grote hoeveelheid aandelen boven de markt, aldus Versteeg.

De omzet uit TV, goed voor circa de helft van de omzet van Ziggo, groeit nog wel, maar het aantal aansluitingen daalt al licht. Versteeg denkt dat door prijsdruk en concurrentie Ziggo in de komende jaren vrijwel geen groei in TV zal boeken.

Ook voor telefonie is Versteeg weinig optimistisch. "Door de opkomst van gratis bellen via internet zullen de inkomsten uit telefonie structureel dalen." De vraag is of de groei van inkomsten uit breedbandinternet dit weet op te vangen, aldus de analist, aangezien de concurrentie met KPN op dit gebied hevig is en de markt zwaar wordt gereguleerd door de overheid.

De schuld van Ziggo bedraagt 3,8 keer EBITDA, wat volgens de analist van Theodoor Gilissen "ongemakkelijk hoog" is, maar "niet onoverkomelijk" gezien de stabiliteit en omvang van de kasstroom. Minpunt is volgens de analist dat de looptijd van de schuld relatief kort is. Daarbij houdt Versteeg rekening met eventuele afboekingen, aangezien Ziggo voor het uitbreken van de kredietcrisis veel overnames heeft gepleegd.

Over 2012 keert Ziggo 220 miljoen euro aan dividend uit, een dividendrendement van circa 6,3 procent. Daarna wordt dit 50 procent van de vrije kasstroom. Versteeg plaatst evenwel de nodige kanttekeningen -zwakke balansverhouding en mogelijk druk op de vrije kasstroom- bij de stabiliteit van de toekomstige dividenduitkeringen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.