Aziatische beurzen zetten opmars voort

Redactie ABM Financial News - 20 februari 2012, 08:07

Aziatische beurzen fors hoger met dank aan Chinese stimuleringsmaatregelen

De Aziatische beurzen stijgen over een breed front dankzij aangekondigde stimuleringsmaatregelen in China en de verwachting dat er vandaag een akkoord wordt bereikt over het noodpakket aan Griekenland. De MSCI Asia Pacific Index is dit jaar al met 13 procent gestegen en de Japanse Nikkei staat mede dankzij een dalende yen op het hoogste niveau in zes maanden. Ook de grondstoffenprijzen stijgen maandag fors.China verlaagt reserve eisen banken

China heeft dit weekend de reserve eisen voor banken verlaagd, meldde de People’s Bank of China (PBOC), de Chinese centrale bank. De maatregel is bedoeld om te zorgen dat banken minder liquiditeit beschikbaar hoeven te houden en meer geld kunnen uitlenen om zo de economie te stimuleren. China kampt met economische tegenwind uit Europa, de grootste Chinese exportmarkt, en een afkoelende huizenmarkt.Grondstoffenprijzen noteren fors hoger

De grondstoffenprijzen stijgen maandag dankzij een groeiende verwachting dat de wereldeconomie, onder meer vanwege de vandaag aangekondigde Chinese stimuleringsmaatregelen, een gezonde groei zal laten zien. Koper, Nikkel en Zink stegen tussen de 2 en 3 procent. Mijnbouwbedrijven BHP Billiton en Rio TInto noteren 2 procent hoger op de beurs in Australie.Japanse tekort handelsbalans op record

Japan heeft in januari het handelstekort zien oplopen tot bijna 1,5 biljoen euro, omgerekend circa 14 miljard euro. Dit maakte de Japanse overheid maandag bekend.


Nog altijd kampt Japan met de naweeën van de tsunima waardoor kerncentrales niet langer de output leveren die zij deden. Ook drukt de dure yen een zware wissel op de Japanse export.


Slotstanden

De Nikkei in Japan sluit 1,1 procent hoger op 9.485,09 punten. De beurs in Hong Kong handelt vrijwel onveranderd terwijl de de Shanghai Composite 0,3 procent hoger noteert.

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HANG SEN... toevoegen aan uw watchlist 27.047,57 -1,08% -296,65 27.344,22
NIKKEI I... toevoegen aan uw watchlist 19.470,41 -1,18% -232,22 19.702,63