Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bouwsector heeft lastig kwartaal achter de rug

Bouwsector heeft lastig kwartaal achter de rug
4 dec 2012 om 11:21

De bouwsector in Nederland heeft in het derde kwartaal de omzet met ruim 4 procent zien teruglopen in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. Dit blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat somber is gestemd voor de toekomst.

 

Het tempo van de omzetafname daalt wel. Over de eerste negen maanden nam de omzet in de bouwsector nog met ruim 6 procent af, aldus het CBS.

 

In vergelijking tot 2008, een topjaar voor de bouwsector, lag de omzet in de eerste negen maanden 15 procent lager. Het is vooral het middenbedrijf die het moeilijk heeft, constateert het statistiekbureau. Bij deze bedrijven lag de omzetdaling op ongeveer 25 procent, terwijl het grootbedrijf 10 procent omzetverlies leed en kleine bedrijven 2 procent.

 

Het CBS meldde verder dat het aantal faillissementen afgelopen kwartaal steeg met 25 procent. Daarbij nam het aantal banen af met 17.000 tot 355.000.

 

Sombere vooruitzichten

De vooruitzichten voor de bouwsector zijn volgens het CBS somber. "Nieuw werk lijkt voorlopig niet voor handen." Vooral voor de burgerlijke en utiliteitsbouw zijn de verwachtingen volgens het statistiekbureau negatief.

 

Ook de nieuwbouw van woningen en winkels "zit in het slop". Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde in de eerste acht maanden van dit jaar met 36 procent voor de woningbouw en 43 procent voor de winkelbouw.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.