Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

“Staat wacht strop met belastingen”

“Staat wacht strop met belastingen”
5 okt 2012 om 07:52

Het Centraal Planbureau (CPB) en het ministerie van Financiën zijn te optimistisch over de groei van de belastinginkomsten. Deze waarschuwing geven vooraanstaande fiscalisten vrijdag in het Financieele Dagblasd.

Volgens fiscalisten verwacht het CPB onterecht een stijging van de progressiefactor, een jaarlijkse stijging van de belastingopbrengsten met 0,8 procent bij een economische groei van 1 procent. Zij achten het reëler dat de factor niet meer dan een half procent bedraagt na slechts 0,09 in 2011.

Indien de verwachtingen van de fiscalisten correct zijn, zullen de inkomsten van de fiscus jaarlijks circa 2 miljard euro lager uitvallen en het begrotingstekort volgend jaar circa 3,0 procent bedragen in plaats van 2,7 procent.

Recentelijk vallen de inkomsten van de fiscus tegen door een stijgend beroep op aftrekposten en doordat consumenten relatief veel geld uitgeven aan producten met een laag BTW-tarief zoals voedsel, aldus het Financieele Dagblad.

Het ministerie van Financiën stelt in een reactie dat er geen enkele reden is om te twijfelen aan de inkomstenramingen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.