Accell neemt Zweedse Vartex over

Robert du Bois - 24 juni 2011, 08:19

De overname, waarvan geen financiele details bekend zijn gemaakt, wordt gedaan door dochterbedrijf Batavus.

Dochterbedrijf Batavus van Accell heeft het Zweedse Vartex overgenomen. De overname werd voorbeurs gemeld. Vartex is een distributeur van fietsen en fietsonderdelen. Hoeveel er met de overname is gemoeid, heeft Accell niet bekend gemaakt. Wel meldde het fonds de acquisitie te financieren uit eigen middelen. Per 1 juli consolideert Accell de overname. Vartex boekte in 2010 een omzet van 7 miljoen euro en een "bescheiden" winst, aldus Accell. Bij de Zweedse onderneming zijn circa 15 werknemers in dienst.Toelichting

René Takens, CEO van Accell Group: “Vartex is een belangrijke speler in de markt voor fietsen en fietsonderdelen in Zweden. Door het verwerven van de distributeur zullen we in staat zijn om met onze merken Batavus, Tunturi, XLC, Redline en Viper onze commerciële activiteiten in Zweden uit te breiden. Ook voor de verkoop van elektrische fietsen biedt dit uitstekende mogelijkheden.”

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. does not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bomvolle agenda bepaalt handelsweek Damrak

Kwartaalcijfers Royal Dutch Shell, inkoopmanagersindexen en Amerikaans banenrapport op komst.

8 uren geleden - Lees verder

Boron Investments brengt belang Porceleyne Fles onder bij Boron Beleggingen

Kapitaalbelang ruim zeventig procent.

9 uren geleden - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in Euronext nipt

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

9 uren geleden - Lees verder

BlackRock brengt belang in Eurocommercial Properties terug

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

9 uren geleden - Lees verder

Okil kleiner in Refresco Gerber

Kapitaalbelang ruim onder meldingsgrens.

9 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ACCELL G... toevoegen aan uw watchlist 18,50 -1,02% -0,19 18,69