Accell neemt Zweedse Vartex over

Robert du Bois - 24 juni 2011, 08:19

De overname, waarvan geen financiele details bekend zijn gemaakt, wordt gedaan door dochterbedrijf Batavus.

Dochterbedrijf Batavus van Accell heeft het Zweedse Vartex overgenomen. De overname werd voorbeurs gemeld. Vartex is een distributeur van fietsen en fietsonderdelen. Hoeveel er met de overname is gemoeid, heeft Accell niet bekend gemaakt. Wel meldde het fonds de acquisitie te financieren uit eigen middelen. Per 1 juli consolideert Accell de overname. Vartex boekte in 2010 een omzet van 7 miljoen euro en een "bescheiden" winst, aldus Accell. Bij de Zweedse onderneming zijn circa 15 werknemers in dienst.Toelichting

René Takens, CEO van Accell Group: “Vartex is een belangrijke speler in de markt voor fietsen en fietsonderdelen in Zweden. Door het verwerven van de distributeur zullen we in staat zijn om met onze merken Batavus, Tunturi, XLC, Redline en Viper onze commerciële activiteiten in Zweden uit te breiden. Ook voor de verkoop van elektrische fietsen biedt dit uitstekende mogelijkheden.”

 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. does not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

PostNL en Bpost beƫindigen onderhandelingen

Belgisch postbedrijf wilde openbaar bod doen op Nederlandse sectorgenoot.

Gisteren - Lees verder

Kardan krijgt goedkeuring verkoop TBIF in Bulgarije

Instemming noodzakelijke voorwaarde volgens investeringsvehikel.

Gisteren - Lees verder

TA: technische beeld AEX verbeterd

Vopak aan kop, Boskalis hekkensluiter.

28 mei 2016, 16:49 - Lees verder

Rentebesluit ECB en Amerikaans banenrapport bepalen nieuwe handelsweek

Bedrijfscijfers verdwijnen naar achtergrond.

28 mei 2016, 12:20 - Lees verder

Danske Invest vergroot belang in BAM Groep

Kapitaalbelang ruim vijf procent.

28 mei 2016, 12:08 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ACCELL G... toevoegen aan uw watchlist 18,44 -0,05% -0,01 18,45