Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bod Couckinvest op Omega Pharma geslaagd

Bod Couckinvest op Omega Pharma geslaagd
27 dec 2011 om 10:25

Couckinvest, de investeringsmaatschappij van Marc Coucke, heeft licht meer dan 90 procent van de aandelen van de Belgische farmaceut Omega Pharma in handen. Daarmee is de drempel van 90 procent gehaald en wordt het bedrijf per 29 december uit de Bel 20 index gehaald, blijkt uit een persbericht van Omega Pharma en beursbedrijf NYSE Euronext.

 

Couck biedt 36 euro per aandeel, een bod dat hij financiert met een banklening en een kapitaalinjectie door private equity firma Waterland en een groep onbekende investeerders.

 

Per de deadline van 20 december bezit Couckinvest 91,32 procent van de aandelen Omega Pharma. Couckinvest heropent het bod van 36 euro per aandeel tussen 27 december tot 6 januari 2012. De drempel voor de uitrookprocedure van aandeelhouders die op hun stukken blijven zitten, is 95 procent.

 

Marc Coucke is een van de oprichters van Omgea Pharma, waar hij tot september 2006 CEO was. Minder dan twee jaar later keerde hij terug als CEO. Couckes Couckinvest had al een groot belang in Omega Pharma.

 

Volgens Coucke is Omega Pharma op een punt gekomen dat voor verdere groei aanzienlijke investeringen nodig zijn. Het is echter onduidelijk wanneer die investeringen renderend zullen zijn, waardoor de korte termijn winstgevendheid sterk onder druk kan komen te staan. Op de achtergrond van de Europese schuldencrisis wil Coucke daarom aandeelhouders de kans bieden uit te stappen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.