Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Extra Nederlandse bijdrage aan IMF 14 miljard euro

Extra Nederlandse bijdrage aan IMF 14 miljard euro
12 dec 2011 om 09:08

Nederland gaat zo’n 14 miljard euro extra storten in het IMF in het kader van het EU-akkoord van vrijdag dat bedoeld is om de schuldencrisis in te dammen, melden nieuwsmedia.

 

Europese regeringsleiders beloofden 200 miljard in het IMF te pompen om noodlijdende eurolanden op de been te kunnen houden. Daarvan komt 150 miljard euro voor rekening van de eurolanden en 50 miljard euro voor andere Europese landen die niet de gemeenschappelijke valuta voeren. Volgens de verdeelsleutel uit 2009, toen de G20 besloten extra geld in het Fonds te pompen, bedroeg de Nederlandse bijdrage 7 procent.

 

Het bedrag van 200 miljard euro is een belofte en geen harde toezegging. Daardoor kan de uiteindelijke bijdrage van Nederland hoger zijn als bijvoorbeeld niet-eurolanden besluiten geen extra geld in het Fonds te storten.

 

Akkoord stap in goede richting

Hoofd-econoom Oliver Blanchard van het IMF noemde zondag het akkoord een stap in goede richting, maar geen definitieve oplossing voor de schuldencrisis. “Ik ben positiever dan ik een maand geleden was, ik denk dat er vooruitgang is geboekt,” zo quote Reuters Blanchard. Blanchard, die in Tel Aviv was, gaf niet aan wat Europa nog meer moet doen om de crisis op te lossen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.