Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Heineken boekt lagere omzet in derde kwartaal

Beursblik: Heineken boekt lagere omzet in derde kwartaal
25 okt 2011 om 16:25

Heineken staat nog altijd onder druk. Woensdag voorbeurs presenteert de brouwer zijn resultaten over het derde kwartaal, maar echt spannend belooft het niet te worden, aldus Tom Muller van Theodoor Gilissen. Het slechte weer deze zomer heeft Heineken volgens de analist geen goed gedaan waarbij ook het consumentenvertrouwen laag was.

De omzet daalt van 4.619 miljoen euro naar 4.516 miljoen euro. Dit blijkt uit een analistenconsensus samengesteld in opdracht van Heineken. Organisch voorzien de marktvorsers een omzetafname van 0,4 procent.

Analisten rekenen op een volume voor het derde kwartaal van 55,0 miljoen hectoliter, tegen 55,5 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in West-Europa kampt de brouwer met een teruglopend volume, waar Afrika en het Midden Oosten juist groei laat zien.

Wim Hoste van KBC Securities, die kijkt naar het geconsolideerde biervolume ziet een stijging van 43,8 naar 44,5 miljoen hectoliter waarbij de organische groei uitkomt op 1,3 procent. Richard Withagen van SNS Securities verwacht een vlakke ontwikkeling van het geconsolideerde volume.

Voor de tweede helft van 2011 voorzag Heineken bij de halfjaarcijfers een licht verhoogde inflatie in de inkoopkosten ten opzichte van de eerste zes maanden.

Zowel Hoste van KBC als Withagen van SNS denken dat Heineken de outlook voor 2011 herhaalt wat neerkomt op een vlakke ontwikkeling van de nettowinst (beia) op autonome basis.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. does not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.