Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM onthult nieuwe strategie

DSM onthult nieuwe strategie
23 sep 2010 om 08:29

DSM heeft een nieuwe strategie voor de middellange termijn uiteengezet als opvolger van Vision 2010. De strategie, genaamd DSM in Motion: driving focused growth, houdt in dat DSM streeft naar “gerichte groei.” DSM wil zich wil meer richten op opkomende economieën en heeft de ambitie een daadwerkelijke mondiale onderneming te worden. Dat betekent dat de hoofdkantoren voor DSM Anti-Infectives, DSM Engineering Plastics en DSM Fibre Intermediates naar Azië te verplaatsen. Het hoofdkantoor van DSM Biomedical gaat over naar de VS.

Daarnaast wil het bedrijf meer geld stoppen in research and development (R&D) en milieuvriendelijker worden. DSM is van plan nieuwe R&D-centra te openen in China en India. De omzet uit innovatie moet oplopen van 12 procent nu tot 20 procent in 2015.

Kwantitatief streeft DSM voor 2013 naar een EBITDA van 1,4 tot 1,6 miljard euro en een Return on Capital Employed van tenminste 15 procent. De omzetdoelstellingen zijn een autonome omzetgroei van 5-7 procent per jaar, dat wordt aangevuld met overnames en partnerships. De omzet uit China moet in 2015 verdubbeld zijn tot 3 miljard dollar. Verder moet in 2015 50 procent van de totale omzet uit snelgroeiende economieën komen.

DSM bevestigde de outlook voor 2010. Het bedrijf verhoogt het dividend voor dit jaar met 10 eurocent naar 1,30 euro per aandeel. De verhoging moet nog worden voorgelegd aan de aandeelhouders tijdens de jaarlijkse vergadering. DSM wil de komende jaren het dividend verhogen met 20 eurocent naar 1,50 euro per aandeel.

Commentaar CEO Feijke Sijbesma

"We hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld op het gebied van omzet en winstgevendheid. Om die te realiseren, brengen we alle vier aanjagers van groei, te weten Snelgroeiende Economieën, Innovatie, Duurzaamheid en Acquisities & Partnerships, naar een hoger niveau. We gaan onze organisatie verder aanpassen door onze aanwezigheid in de verschillende regio’s te versterken, zodat we een werkelijk mondiale onderneming worden. Onze onderneming gaat een nieuwe en uitdagende fase in, en ik heb er alle vertrouwen in dat we, samen met onze 22.000 medewerkers onze doelstellingen zullen realiseren."

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.