Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Randstad gewild op hogere AEX

Beursupdate: Randstad gewild op hogere AEX
22 apr 2010 om 10:55

De AEX weet de openingswinst verder uit te bouwen op lichte volumes nadat Futures vanochtend nog wezen op een lagere opening. Rond de klok van half elf wint de AEX 0,7 procent op 356 punten. Geoffrey Leloux, handelaar bij Keijser Capital, wijst op de inkoopmanagersindexen uit Frankrijk, Duitsland en de eurozone. “De cijfers waren hoger tot in lijn met de verwachting,” aldus Leloux.

Zowel de inkoopmanagersindex van de eurozone als Duitsland steeg naar de hoogste stand in bijna 3 jaar tijd. Daarnaast ging de index van Frankrijk met 3,6 omhoog. Vooral de Duitse industrie deed het goed met sterke vraag uit het buitenland, mede dankzij de zwakkere euro.

Leloux stelt dat de AEX de komende tijd ruimte heeft om tussen de 370 tot 380 punten door te stoten zo lang tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beperkt blijven. “De onderkant van de markt is relatief beperkt,” aldus de handelaar.

Vandaag staan de begrotingstekorten voor 2009 en het consumentenvertrouwen voor april nog op de agenda. Uit de VS komen de eerste steunaanvragen en de bestaande huizenverkopen. Futures van de Dow Jones en de S&P wijzen op een licht lagere opening, terwijl de Nasdaq naar verwachting moet inleveren tijdens het luiden van de bel.

Stijgers en dalers

Randstad gaat aan kop met plus 2,3 procent nadat Manpower gisteren bekend maakte weer winst te hebben geboekt. Dat kwam als onverwacht. Door Reuters geraadpleegde analisten hadden rekening gehouden met een verlies van 7 dollarcent per aandeel. CEO Jeff Joerres sprak van een “klassiek herstelpatroon in de VS. Randstad was gisteren winnaar op het Damrak met een winst van 3,60 procent.

 

Op de AMX is Nutreco de sterkste stijger met 2,1 procent. BinckBank wint 1,1 procent nadat het aandeel werd aangeprijsd door Theodoor Gilissen Bankiers.

Unilever profiteert vanochtend van de sterke cijfers van Nestlé. Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern boekte in het eerste kwartaal een identieke omzetgroei van voedsel- en drankproducten van 6,1 procent, terwijl analisten volgens Marketwatch een toename van 5,1 procent hadden verwacht. Unilever stijgt 2,0 procent  en Nestlé wint 2,3 procent op de Zwitserse aandelenbeurs. BAM wint 1,9 procent en AkzoNobel en ArcelorMittal dikken beide 1,3 procent aan. AkzoNobel komt morgen met de eerste kwartaalcijfers.

InnoConcepts krijgt er vandaag wederom flink van langs nadat het gisteren een last van 34 miljoen euro moest incasseren. Woensdag verloor het aandeel zo’n 20 procent en vanochtend staat het fonds 5,6 procent lager. ReedElsevier is met min 1,6 procent hekkensluiter op de AEX nadat het aandeel ex-dividend ging. Hekkensluiter op de midkapindex is Ten Cate met 1,1 procent gevolgd door ASM Internationaal met 0,9 procent.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.