Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Slotdag Commissie De Wit met Nout Wellink en Wouter Bos

Slotdag Commissie De Wit met Nout Wellink en Wouter Bos
4 feb 2010 om 11:17

Nout Wellink, president van De Nederlandse Bank (DNB), verschijnt vandaag wederom voor de Commissie De Wit. Op de laatste dag van de interviews door de commissie worden de laatste belangrijke details boven tafel gehaald. Gisteren was oud-topman bij ABN Amro, Rijkman Groenink, aan de beurt . Groenink raakte in opspraak nadat hij de bank verkocht aan het consortium van banken. Vervolgens moest de Nederlandse staat in actie komen omdat Fortis op omvallen stond. Minister Wouter Bos kocht ABN Amro en Fortis Bank Nederland op en beschermde het op deze wijze tegen een faillissement.

 

`Wellink had verkoop ABN Amro kunnen weigeren`

Afgelopen maandag zat Wellink al tegenover de commissie om het te hebben over de overname van ABN Amro en de problemen rond DSB en Icesave. Vandaag gaat de Commissie hierop verder. Waarschijnlijk zal de commissie Wellink aan de tand voelen over het feit of hij de overname van ABN Amro had kunnen weigeren, zoals Groenink gisteren noemde.

 

Wouter Bos op het matje

Minister Wouter Bos van Financiën moet ook vandaag op het matje komen bij de commissie. Als minister zorgde hij er voor dat ABN Amro en Fortis Bank Nederland werden genationaliseerd en dat andere financiële instellingen miljardensteun ontvingen.

 

Na vandaag de laatste gesprekken te hebben afgerond, zal Commissie De Wit een oordeel moeten vormen over het toezicht van de overheid ten tijde van de financiele crisis.

 

Door: Sanne Rolsma, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.