Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overleg overname Sara Lee door JBS loopt spaak

Overleg overname Sara Lee door JBS loopt spaak
20 dec 2010 om 11:48

Het overleg tussen Sara Lee en het Braziliaanse JBS over een overname is vastgelopen. Dat meldt Bloomberg op basis van twee bronnen die bekend zijn met de zaak. Sara Lee heeft zichzelf in de etalage gezet, maar het voedingsmiddelenbedrijf kan het met JBS niet eens worden over de prijs. JBS, een vleesbedrijf, zou naar verluid een bod hebben uitgebracht beneden de intraday high op 17 december van 17,62 dollar. Dat is de dag dat de Wall Street Journal brak met het nieuws van de overnamegesprekken tussen de twee bedrijven. De slotkoers van 17 december was 17,26 dollar, waardoor de marktwaarde van Sara Lee 11 miljard dollar bedraagt.

Naast JBS, dat al aantal maanden overlegt met Sara Lee, zou het Amerikaanse Downers ook interesse hebben. Eerder dit jaar wees Sara Lee biedingen van private equity fondsen KKR en Apollo Global Management van de hand.

Sara Lee, dat sinds het vertrek vier maanden geleden van CEO Brenda Barnes wordt geleid door oud-KPN CFO Marcel Smits, overweegt de koffiedivisies af te stoten.Unilever meldde op 6 december de overname van de persoonlijke verzorgingsdivisie van Sara Lee te hebben afgerond. Het Britse-Nederlandse voedings- en levensmiddelenconcern betaalde 1,2 miljard euro voor het onderdeel van Sara Lee.

Door: Max Steenwijk, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.