Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euro-commissaris waarschuwt voor overname Draka door Xinmao

Euro-commissaris waarschuwt voor overname Draka door Xinmao
2 dec 2010 om 12:41
De Italiaanse Euro-commissaris voor Industrie Antonio Tajani waarschuwt voor de overname van kabelbedrijf Draka door het Chinese Xinmao. Tajani zei in een interview met de Italiaanse krant Il Giornale dat “Europa zijn bedrijven beter moet beschermen, anders zullen diegene met het meeste geld winnen.” Volgens de euro-commissaris moeten de EU-landen alles in het werk stellen om de intellectuele eigendommen en andere activa van Europese bedrijven te beschermen omdat anders de concurrentiepositie in het geding komt.

Paolo Romani, de Italiaanse minister van Industrie, zei deze week tegen een overname van Draka door Xinmao te zijn.

Het Franse kabelbedrijf Nexans wees de Europese Commissie in een brief gedateerd op 30 november op de risico’s van een overname door Xinmao, aldus Reuters. Het bod “dat is uitgebracht door een bedrijf dat hoogstwaarschijnlijk profiteert van actieve staatssteun en een zeer beschermde binnenlandse markt, moet wel zeker de zorgen baren van Europese autoriteiten,” aldus Nexans topman Frederic Vincent in de brief.
 

Nexans bood 15 euro voor Draka, maar dat bod werd overtroffen door het Italiaanse Prysmian, dat 17,20 euro bied. Het bod van de Italianen heeft de steun van Draka en grootaandeelhouder Flint, dat 48,5 procent van Draka in handen heeft.

Op 22 november, op het moment dat de top van Draka en Prysmian het bod aan het toelichten waren, brak het nieuws van het hogere bod van Xinmao van 20,50 euro per aandeel.

 

Tajani zei in het interview dat Prysmian, dat een jaar geleden een mislukt bod van 12 euro per aandeel uitbracht op Draka, het moeilijk zal krijgen om het Chinese bod te evenaren.

Valerio Battista, de CEO van Prysmian, heeft laten weten geen hoger bod te gaan uitbrengen.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.