Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Voorstel Fortis lijkt het niet te gaan redden

Voorstel Fortis lijkt het niet te gaan redden
9 feb 2009 om 10:52

Advocatenkantoor Modrikamen, dat een groep ontevreden aandeelhouders van Fortis vertegenwoordigd, verwacht woensdag op de aandeelhoudersvergadering het pleit in zijn voordeel te kunnen beslechten. Evenals belangenorganisaties als Deminor en de VEB en grootaandeelhouder Ping An is de groep van beleggers tegen het nieuwe voorstel van Fortis.

NEE-kamp

Volgens Modrikamen staat het NEE-kamp nu ‘heel sterk’. Woordvoerder Laurent Arnauts in een reactie aan de Belgische krant de Tijd: “Wij, en dat zijn alle kleine aandeelhouders die aanklopten bij Modrikamen, bij Deminor of bij de beleggersverenigingen VFB en VEB, vertegenwoordigen 10 à 12 procent van de aandeelhouders. Met Ping An erbij, dat ongeveer 5 procent heeft, komt dat op minstens 15 procent neen-stemmen. Als je weet dat meestal maar 25 procent van de aandeelhouders opduikt op een aandeelhoudersvergadering, ja dan gaat het in de goede richting.”

BNP Paribas

In een interview met de franstalige krant L’Echo heeft BNP Paribas-topman Baudouin Prot gezegd dat zijn bank het bod op Fortis intrekt wanneer op de komende BAVA tegen de nieuwe deal wordt gestemd. Aanvankelijk zou de Franse bank ongeveer driekwart van alle activiteiten van Fortis in België en Luxemburg overnemen, in de nieuwe deal krijgt BNP nog slechts 10 procent van Fortis in handen en betaalt daarvoor 550 miljoen euro.

Noodplan

Mocht de overname niet doorgaan, dan zal Fortis Bank België waarschijnlijkheid geheel moeten worden genationaliseerd. Er zou reeds een noodplan klaarliggen om Fortis in dat geval van liquide middelen te kunnen blijven voorzien.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.