Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Obama wil private investeerders voor reddingsplan banken

Obama wil private investeerders voor reddingsplan banken
9 feb 2009 om 13:18

De regering-Obama van de Verenigde Staten heeft bij monde van economische adviseur Lawrence Summers laten weten dat het private investeerders wil lokken voor het reddingsplan van de bankensector. De samenstelling van een zogenoemde ‘bad bank’, die alle rommelkredieten uit de markt moet halen, zou ‘interessant kunnen zijn voor investeerders’.

Financiering

“Het kan niet allemaal privaat geld zijn, maar met de juiste garanties en financiering is het volgens minister Geitner mogelijk om kapitaal binnen te halen”, aldus Summers op de televisiezender Fox News. Er is tevens nog circa 300 miljard dollar over van het originele reddingsfonds van 700 miljard dollar van toenmalig minister van Financiën Henry Paulson, wat voor de bad bank wordt aangewend.

Bad bank

Morgen (dinsdag) kondigt minister van Financiën Timothy Geitner naar alle waarschijnlijkheid aan dat de regering een ‘bad bank’ opricht met een budget van 1 tot 2 biljoen dollar. De regering-Obama denkt dat dit de oplossing is voor de bevroren kredietmarkten. Daarnaast wil de overheid nog meer hypotheken garanderen, nieuwe kapitaalinjecties doen in financiële instellingen en een consumentenlening-programma verder uitbreiden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.