Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KPN wil onderdeel Getronics aan TNT verkopen

KPN wil onderdeel Getronics aan TNT verkopen
9 feb 2009 om 15:12

TNT Post is van plan de activiteiten van Document Services van Getronics in Nederland over te nemen. Hiervoor heeft haar dochteronderneming Cendris Document Presentment B.V een overeenkomst getekend met Getronics Nederland B.V. De honderdvijftig medewerkers van Document Services met hun expertise op de printmarkt als ook hun klant- en leverancierscontracten worden bij TNT Post Billing & Document Solutions ondergebracht. Er zijn geen nadere financiële details bekend gemaakt.

 

Drijfveren TNT Post

Voor TNT Post past de acquisitie binnen zijn kernactiviteiten op het gebied van billing en document solutions. De acquisitie betekent een versterking van de positie in de printmarkt en biedt kansen om de e-billing-activiteiten bij een bredere klantengroep uit te bouwen. Zo biedt TNT Post Billing & Document Solutions een breed scala van oplossingen aan op het gebied van verwerken van transactiemail: print, e-billing, digitale nota en scanpost. Op al deze gebieden zijn zij marktleider in Nederland.

 

Getronics richt zich op kerntaken

De voorgenomen verkoop van Document Services sluit volledig aan op de begin februari 2008 aangekondigde Getronics strategie die gekenmerkt wordt door focus. Getronics gaat zich richten op gestandaardiseerde ICT-dienstverlening in een wereld waarin telecommunicatie en IT samenkomen. Daarbij voorziet Getronics in werkplekbeheer, datacenters & hosting services en adviesdiensten. De print- en maildienstverlening van Document Services past niet meer in deze strategie.

 

Afronding verkoop

Naar verwachting zal de transactie in het eerste kwartaal van 2009 definitief worden afgerond. Aan de Centrale Ondernemingsraad van Getronics en de betreffende Ondernemingsraad van TNT Post zal advies worden gevraagd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.