Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: financials afgestraft

Beursupdate: financials afgestraft
9 dec 2009 om 10:35

De AEX weet het kortstondige herstel na opening niet vast te houden. Rond de klok van half elf noteert de belangrijkste graadmeter van het Damrak een verlies van 1,0 procent. Daarmee volgt de AEX de andere belangrijke beurzen van Europa, die ook wegzakken in de ochtendhandel.

Financials onderuit op schuldproblemen Griekenland en Dubai

Beleggers straffen financials vanochtend af vanwege de schuldproblemen van Griekenland en Dubai. Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde gisteren de rating van Griekenland naar BBB van A-. Daarnaast liet een belangrijke functionaris van het ministerie van Financiën van Dubai gisteren weten dat de golfstaat waarschijnlijk meer dan 6 maanden de tijd nodig heeft om de schulden te herstructureren. ING verliest vanochtend 1,6 procent, Aegon levert 1,5 procent in en SNS staat 0,9 procent in het rood.

Qurius grootste stijger na bekendmaking nieuwe CEO

De wisseling van de wacht bij Qurius wordt goed ontvangen door beleggers. De automatiseerder kondigde vanochtend aan dat het een nieuwe CEO heeft nadat de vorige topman opstapte vanwege een verschil van inzicht over de koers van het bedrijf. Het aandeel Qurius is in de ochtendhandel de grootste stijger op het Damrak met een winst van 7,42 procent.


InnoConcepts hekkensluiter

InnoConcepts is vandaag de grootste daler met een verlies van 8,7 procent.  Het bedrijf maakte maandag de voorwaarden van de claimemissie bekend, waarna de koers die dag nog stabiel bleef. Maar gisteren dumpten beleggers massaal hun aandelen, en ging de koers met bijna 50 procent onderuit. Vandaag maakte InnoInvest, een investeerder achter InnoConcepts, bekend dat het zelf ook aandelen InnoConcept van de hand had gedaan. De investeerder voegde toe dat het zo veel mogelijk aandelen wil terugkopen door zijn claims uit te oefenen.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.