Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX zakt weg, Arcelor op winst

Beursupdate: AEX zakt weg, Arcelor op winst
15 dec 2009 om 10:29

De openingswinst van de AEX is in de loop van de ochtendhandel verdampt. Rond de klok van half elf noteert de belangrijkste graadmeter van de Amsterdamse beurs een verlies van een honderste procent op 322,32 punten. Ook de andere beurzen van Europa laten na een hogere opening een dalende trend zien. Londen staat op licht verlies, terwijl Frankfurt en Parijs het hoofd net boven water kunnen houden.


ArcelorMittal trekt de kar

Largecap ArcelorMittal staat vanochtend op een winst van 1,9 procent nadat het een adviesverhoging kreeg van UBS, zo meldt Marketwatch. Analisten van de Zwitserse grootbank stelden het koersdoel opwaarts bij van 28,00 naar 35,00 euro, terwijl het advies werd verhoogd van Neutral naar Buy. Reden voor de verhoging van zowel advies als koersdoel zijn de stijgingen van staalprijzen wereldwijd.

InnoConcepts onderuit na conflict met Staalhaven

Beleggers lijken het zekere voor het onzekere te nemen met InnoConcepts nadat gisteren een conflict tussen het bedrijf en geldschieter Staalhaven oplaaide. Staalhaven neemt geen genoegen met een afbetaling van een lening van InnoConcepts eerder dit jaar. InnoConcepts betaalde destijds Staalhaven af met 1,2 miljoen aandelen van 3,82 euro elk, maar die zijn dankzij de claimemissie van vorige week flink minder waard geworden. Staalhaven eist nu van InnoConcepts 14,2 miljoen aandelen van 0,52 euro elk. Volgens Analisten van SNS Securities is het niet duidelijk hoe groot de kans is dat Staalhaven de 14,2 miljoen aandelen daadwerkelijk krijgt. Desondanks waarschuwen de analisten dat aandeelhouders rekening moeten houden met een verdere verwatering van hun belang. Het aandeel InnoConcepts is hekkensluiter met een verlies van 4,6 procent.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.