Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Antonov ziet koers exploderen

Beursupdate: Antonov ziet koers exploderen
24 nov 2009 om 10:17

De beurs van Amsterdam is vanochtend lager geopend als reactie op de flinke koerswinsten van maandag. Zowel de AEX als de AMX noteren een verlies van ongeveer een half procent.

 

Koers Antonov ontploft

De koers van Antonov staat vanochtend maar liefst 25 procent hoger. De koersexplosie is het gevolg van het bericht dat de producent van versnellingsbakken samen met Jaguar en MIRA een elektrische auto gaat ontwikkelen. De opdracht hiertoe wordt verleend door de Britse overheid. Om een testmodel te maken, ontvangt Antonov zo’n 220.000 euro. Indien het testmodel succesvol wordt opgeleverd dan kan Antonov vervolgens de versnellingsbak in productie nemen.

 

Hard ingrijpen bij TNT onvermijdelijk

Gisteren bleek dat de vakbondsleden opteren voor behoud van hun loon bij TNT. Dit heeft evenwel tot gevolg dat het postbedrijf flink zal gaan snijden in het personeelsbestand. Volgens berekeningen van TNT moet er 125 miljoen euro worden bespaard en kan dit alleen door of massale ontslagen of door flinke loonoffers. Petercam bevestigt dat TNT nu niet anders kan dan hard in te grijpen. De vakbonden accepteren dat er bezuinigd moet worden, maar zij menen dat TNT met 75 miljoen euro het ook zal redden. Bezuinigen is noodzakelijk om de volumedalingen bij de post op te vangen. Het fonds verliest in de ochtendhandel 1,5 procent van zijn beurswaarde.

 

Producentenvertrouwen stijgt ook in november

Ondernemers in Nederland zijn deze maand weer een stukje positiever geworden over de toekomst. Het producentenvertrouwen steeg van -7,8 naar -5,6. Sinds het dieptepunt in februari toont deze indicator een duidelijk herstel, maar de stemming is nog wel negatief. Ondanks de stijging van het vertrouwen, blijven ondernemers somber over de ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun branche.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.