Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: beleggers straffen kwartaalupdate Boskalis af

Beursupdate: beleggers straffen kwartaalupdate Boskalis af
17 nov 2009 om 10:27

De Amsterdamse beurs is lager geopend vanwege Fed-voorzitter Ben Bernankes uitspraken over de toestand van de Amerikaanse economie. Iets na de klok van tien uur herstelt de AEX echter wat van het openingsverlies van bijna een half procent. Verder kwam Boskalis met een trading update, waarin de baggermaatschappij meldde dat het de winstverwachting naar boven heeft bijgesteld.

Bernanke voorspelt gematigde Amerikaanse groei 2010

De Amerikaanse economie zal in 2010 “ gematigd groeien.” Bernanke verwacht dat de gematigde economische groei gepaard zal gaan met “bescheiden” inflatie, terwijl de werkloosheid hoog blijft en de kredietverstrekking door banken beperkt zal zijn. Ook waarschuwde Bernanke dat komende tijd “tegenvallers mogelijk zijn.” Om de groei te blijven stimuleren, zal de Fed de rente voor “geruime tijd” op een laag niveau houden. De Fed-voorzitter erkende dat sommige economen de recente verbeteringen in de Amerikaanse economie als tijdelijk zien, maar hij denkt daar anders over. “Mijn mening is dat de recente verbeteringen meer weerspiegelen dan herstel door tijdelijke factoren als herstel van bedrijfsvoorraden en door de overheid gestimuleerde consumentenuitgaven.” 


Boskalis verhoogt winstverwachting

Boskalis heeft de winstverwachting over 2009 bijgesteld van 205 naar 215 miljoen euro. De baggermaatschappij verhoogt de winstverwachting vanwege een lichte omzetstijging ten opzichte van vorig jaar, aanhoudend hoge bezetting van schepen en een relatief goed gevulde orderportefeuille. Beleggers waren echter niet tevreden met de trading update van Boskalis. Het aandeel werd afgestraft met een verlies van 2,18 procent.

Preview: Ahold houdt marges op peil

Aanstaande woensdag komt Ahold met cijfers over het derde kwartaal. Evenals bij een groot aantal andere fondsen, zal ook Ahold zijn marges op peil hebben weten te houden door kostenbesparingen. Desondanks wordt niet uitgesloten dat er nog nieuwe maatregelen worden aangekondigd. In oktober maakte de grootgrutter al zijn omzet over het derde kwartaal bekend. In de genoemde periode steeg de omzet op jaarbasis licht naar 6 miljard euro. Begin november maakte Ahold bekend dat het zal gaan reorganiseren in zowel Europa als Amerika. Doel is om, middels overnames, opnieuw groei te realiseren. Ahold kijkt daarbij vooral naar gebieden die grenzen aan markten waar Ahold al actief is. Overnames zijn daarom vooral te verwachten in Europa en Amerika. Vooral in Europa is nog veel ruimte, aangezien Ahold alleen actief is in Nederland, Zweden en Midden en Oost-Europa.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.