Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Oce trekt AMX omhoog

Beursupdate: Oce trekt AMX omhoog
16 nov 2009 om 10:15

De beurs van Amsterdam is vanochtend, zoals verwacht, hoger van start gegaan. De ogen van beleggers zijn daarbij gericht op printerfabrikant Oce dat een bod ontving van het Japanse Canon. Ook de chipindustrie doet het vanochtend goed, zowel ASML als ASMI staan op winst.

 

Aandeelhouders Océ krijgen mooie premie

Vanochtend voorbeurs maakten Océ en Canon bekend dat zij het eens zijn geworden over een bod op de Nederlandse printerfabrikant van 8,60 euro per aandeel. Dit is een premie van 70 procent ten opzichte van de slotkoers van vrijdag. Volgens topman Rokus van Iperen van Océ betreft het een strategische overname en niet een ingegeven door kostenbesparingen. Personeel hoeft volgens Van Iperen dan ook niet te vrezen voor zijn baan. Indien het bod van Canon slaagt, dan zal het midkapfonds van de beurs van Amsterdam verdwijnen. Nu een groep grootaandeelhouders al heeft aangegeven akkoord te zijn met de bieding door Canon, is de kans op een succesvol bod realistisch.

 

Het bod van Canon op Océ is een “mooi bod” en een goed moment voor aandeelhouders om uit Océ te stappen. Dat zegt Eric de Graaf, analist bij Petercam tegenover ABM Financial News. Volgens De Graaf zocht Océ tot het bod van Canon al jaren tevergeefs naar een overnamekandidaat. De analist stelt dat Océ te klein is om tegen grotere concurrenten op te boksen, en dat een overname de enige uitweg was voor het bedrijf uit Venlo. De Graaf verwacht niet dat er nog een hoger bod komt. “In theorie zou Konica Minolta nog een bod kunnen doen, maar de kans daarop is klein,”  aldus De Graaf. Maarten Altena, analist bij SNS Securities, sluit daarentegen niet dat HP en Kyocera nog een hoger bod zullen doen, gezien hun sterke financieringsmogelijkheden. Altena noemt het bod van Canon “substantieel.”

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.