Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aan Damrak genoteerde Apollo moet uitleg geven

Aan Damrak genoteerde Apollo moet uitleg geven
14 aug 2008 om 10:02

Apollo Global Management, dat sinds september vorig jaar met Apollo Alternative Assets (AAA) een notering bezit aan de Amsterdamse beurs, moet aandeelhouders tekst en uitleg gaan geven over een hardnekkig gerucht. Het private equity-fonds zou zijn beleggingsfonds van de beurs willen halen, in een actie vergelijkbaar met die van branchegenoot KKR.

KKR en Apollo waren de eerste private equity-huizen die met een eigen beleggingsfonds kwamen op de beurs. Tot dan toe waren dergelijke fondsen slechts toegankelijk voor grote, institutionele investeerders, nu kon ook de particuliere beleggers investeren, al vanaf 25 euro per aandeel.

KKR

KKR haalde onlangs zijn beleggingsfonds, dat tevens medio 2007 werd geïntroduceerd op het Damrak, van de Nederlandse beurs. Het private equity-fonds kreeg een notering aan de New York Stock Exchange en bood bestaande aandeelhouders nieuwe aandelen in het Amerikaanse beleggingsfonds.

Veel aandeelhouders meenden echter dat ze een slechte deal moesten sluiten om hun investering in KKR te behouden. KKR haalde vorig jaar 5 miljard euro op, het aandeel van het private equity fonds is sindsdien ruim 40 procent minder waard geworden. Met de snelle beursexit voelen veel aandeelhouders zich kortweg bekocht.

Apollo

Apollo, dat opvallend veel overeenkomsten vertoont met KKR, zou met eenzelfde proces bezig zijn. De aandelen AAA, die Apollo anderhalf miljard euro opleverden, noteren op dit moment slechts de helft van de introductiekoers. Een verhuizing naar New York zou ook hier een groot verlies voor beleggers kunnen betekenen.

Vandaag houdt Apollo een zogenoemde ‘conference call’ met investeerders, waarin het de resultaten van het fonds zal toelichten. De verwachting is dat het bedrijf zal worden ‘doorgezaagd’ over de toekomstplannen, het is echter onwaarschijnlijk dat Apollo iets van zijn strategie zal weggeven.

Artikel

Bij de beursgang van KKR en Apollo schreef Jacques Potuijt in het blad Effect een artikel, dat uiterst sceptisch was over de plannen van de private equity-huizen. Dit artikel is nog steeds zeer lezenswaardig, omdat het inzicht geeft in de manier waarop private equity-fondsen particuliere beleggers benaderen.

Bron: Emissies.com

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.